Loading...

0

Vaša košarica je prazna

BREZSKRBNO NA SONCU

 

83

 

Čeprav se naši lasje ne morejo opeči ali zboleti za rakom, jih lahko sonce vseeno poškoduje. Sončni žarki UVA in UVB pa jim lahko močno škodujejo, vse do korena in lahko poškodujejo samo strukturo lasu. V kolikor načrtuješ preživljanje svojega časa na soncu je pomembno lase zavarovati, tako, kot kožo.

 

hair-care-sun-03

 

Prekomerna izpostavljenost soncu lahko povzroči lomljive in cepljene konice, suhe in poškodovane lase. Barvani oz. kemično obdelani lasje so še bolj na udaru in potrebujejo močnejšo nego in zaščito. Ne smemo pa pozabiti, da lahko sonce poškoduje tudi naravne lase. Si vedela, da sonce naravnim rjavolaskam privleče na plano veliko rdečega pigmenta, če so izpostavljeni in nezaščiteni na soncu. Kemično obdelani pa lahko postanejo rumeni, brez življenja in barva pogosto pobledi.

 

Happy young woman under blue sky, portrait

 

Si vedela, da lahko sončni žarki poškodujejo tudi skalp in ne samo las. Potrebno je zaščititi tudi kožo. Na mestu, kjer nosiš prečko nanesi na kožo kremo za sončenje in jo tako obvaruješ pred opeklinami, najbolj pa nam pri tej nalogi pomagajo razna pokrivala. Strokovnjaki priporočajo pokrivala z večjim krajcem, kadar načrtuješ preživljanje prostega časa na soncu. Klobučki bodo obvarovali tudi tvojo kožo pred negativnimi vplivi sonca.

 

d94591f07e2f03d8916923877698a9ee

 

Lase lahko zavaruješ tudi pred bledenjem barve in sicer z balzami, ki jih ne spiraš (leave-in) in vsebujejo cinkov oksid. Sicer pa je priporočljivo, da se soncu ne izpostavljaš med 10 in 15h, ko so žarki najmočnejši. Uporabljaj balzame in spreji, ki imajo zaščitni UV factor. Kadar se ti zgodi, da pozabiš na nanos vseh zaščit, si lahko naneseš malo kreme za sončenje na glavnik in ga potegni po laseh. Mi prisegamo na Phillip Martin’s  lasno kozmetiko, saj neguješ lase s popolnoma naravnimi sestavinami in jih ne otežuješ ali uničuješ.

 

tips_avoid_hair_damage_summer-von-rolbiezki-010

 

Pazljivost pa ne bo odveč, če imaš v načrtu svetlenje las bodisi z alkoholom, peroksidom, limoninim sokom ali preparati, ki jih aktivirajo sončni žarki. Vse te metode prej škodujejo lasem, kot pomagajo. Hitro se lahko zgodi, da lasje zgubijo prožnost, lesk in postanejo lahko lomljivi. Če je svetlenje nujno potrebno v poletnih mesecih, izberi permanentno bravo brez amoniaka ali peroksida.

 

fashion-hair-photography-summer-sun-Favim.com-123734

 

STROKOVNJAKI SVETUJEJO

Z zaščito las lahko začneš že zgodaj, predno nas začnejo božati močnejši sončni žarki. Najprej obišči svojega stilista, da te odreši cepljenih konic. Pred sezono sončenja pa lasem le privošči hranljive maske in močnejše tretmane.

 

tips_avoid_hair_damage_summer-von-rolbiezki-003

 

Prijetno uživanje na sončku!

 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Pridružite se naši skupnosti

Prijavite se na novice in nikoli ne boste zamudili novih razburlivih izdelkov v naši spletni trgovini.